Szervusz és c'est la vie

Ebédmenüzés helyett, a Dining Guide cikke alapján választottuk a Hegyvidék Központban található Szervusz Bisztrót. Az írásban jó konyháról és szinte verhetetlen árakról hozott hírt a PR-ba mártott pennájú szerző. A választéknak próbáltam utánanézni a faszbukon, aznap (hétfő kora délután) semmit nem találtam, az árakat viszont a korábbi napokon se tartották megosztásra érdemesnek.


A bejáratnál pékáruk hívogatják a vendéget, majd belépve először az obligát fekete tábla egyik tételén akad meg a szemem: az aktuális 3 leves közül az egyik 1000 Ft felett van. Ejha...
A pici vendégtérből pontosan nyomon követhetjük az ifjú szakács szorgos ténykedését az indukciós lapokon. Az asztalok parányiak két embernek is, nem háromnak. Amikor a székről leesik a telefonom, még az ügyetlenségemre gyanakszom. Amikor a fényképezőgépem esik le, majd ismételten a telefon, megvizsgálom a fehér műanyag ülőlappal ellátott objektumot.
Jelentem, a szék dizájnere sajátos (horpadt) fenékformával rendelkezhet, vagy esetleg a nyílás az ortodox típusra merőlegesen helyezkedik el az ülepén. Tehát a széklap közepén van egy hupli, amihez képest az előre és hátra is lejt. Ezzel csak az a baj, hogy az asztalkán nem fér el semmi a tányérokon-poharakon kívül, s akad néha motyó az embernél.
No mindegy.


Az ételekre (zellerkrémleves és sütőtökkrémleves szójazselével: 850 Ft, rozmaringos sertésraguleves: 1050 Ft, mangalicatarja szalonnás-kelbimbós burgonyával: 2450 Ft, kacsacomb párolt káposztával, sült burgonyával és almaszósszal: 2450 Ft) nem lehet rosszat mondani, minden tisztességesen, túlhajtott kreativitástól mentesen van elkészítve. A levesek méretes csuporban érkeznek, a főételek adagja nem hatalmas, de elegendő. A borválaszték szerény, az egyetlen desszert (almatorta) pedig csak étkezésünk végére készül el.


Összegezve, egyelőre nem látom azt a pluszt, ami hasonló konyhájú, viszont jóval komfortosabb éttermekkel-bisztrókkal szemben pont ide, a kissé még kísértetkastélyra emlékeztető gurmépláza földszintjére vonzaná étkezni az egyszeri vendéget. Nyilván magas a bérleti díj, 3 levesért, 3 főételért, fél liter alapszintű spanyol vörösborért és 1 cappuccinóért jattal együtt 15 ezret hagytunk ott. Ezt nem csak ebédidőben, jó éttermek szinte alapanyagáron kínált ebédmenüihez képest nem érzem verhetetlen ajánlatnak.

Sajnos a Szervusz azon helyeket szaporítja, ahol bár egészen jókat ettünk, közeli ismételt látogatásunk nem valószínű...

1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.
(látogatás időpontja: 2013. I. 21)

6 megjegyzés:

  1. A Hegyvidék Központ-ba hetente járok, de a Mészársteak-en kívül máshol nem nagyon látok embert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hasonlókat tapasztaltam, tíznél több embert még sose láttam a házban egyszerre (az eladókon kívül). Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből...

      Törlés
  2. Hapci, ha már 15 ezer az ebéd, akkor inkább a Dokk Büfé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyaranta egyszer ott is ebédelhetünk, csak az szűkíti a lehetőségeket, hogy megfogadtam, ritkuló tengeri lényeket nem fogyasztok.

      Törlés
  3. Tegnap kimentem, és nagyon olcsón megúsztam: kiderült, hogy hétfőn zárva...

    VálaszTörlés