Food Fusion - egy kis promóció

Ritkán írok olyat, ami alá ki lehetne tenni az ikszet, ez most a változatosság kedvéért egy ilyen lesz. :)
Történt, hogy Nánási Lajos, az Atakám séfje felhívott és elmondta, hogy velük szemben (az Iskola utca túloldalán) nyílt egy gourmet bolt. A tulajdonos kérdezte őt is, kit hívjon az ünnepélyes megnyitóra, megadná a telefonszámom. Miért ne, aznap nem kell költenem a vacsorára - gondoltam.


Nagy örömömre nem volt népes gasztroléhűtő-sereg a csinos üzletben, a kóstolót tartó borászokkal és a tulajdonos párossal kellemesen el lehetett beszélgetni. Kissé bánatos lettem, mivel nem (ingyen)evésre, hanem (ingyen)ivásra volt hangolva az esemény, de legalább megismertem az etyeki Anonym Pince enyhén introvertált tulajdonosát, valamint a szekszárdi Pastor birtokot képviselő, jóval bőbeszédűbb fiatalembert. Mivel nem borbemutatóra készültem, autóval mentem a helyszínre, így a borokból összesen egy gyűszűnyit fogyasztottam, bizony (aki nem hiszi, sürgősen keresse elő a szakdolgozatomat...).


Ez volt a felhozatal:
- Anonym Egyből Kettő 2012 (illatos zenit-szürkebarát házasítás)
- Anonym Ötlett 2012 (egészen halvány színű pinot noir rozé)
- Anonym Életjel 2011 (silleresen játékos, karcsú pinot noir)
- Pastor Rozé 2012 (testesebb-sötétebb rozé dizájnos címkével)
- Pastor Siller 2012 (ezzel nem csatlakoznak a Fuchsli-mozgalomhoz)
- Pastor Merlot 2009 (ütős, de nem lekváros merlot, még a régi arculatú palackban)
Beható elemzés (a kortyközép, a szerkezet magassága és az téligumis-csillagánizsos-franciaágyas aromák...) helyett maradjunk annyiban, hogy finomak voltak és az árak se vészesek. A Pastor elsősorban a vörös különböző árnyalataiban utazik, míg a kisebb kibocsátású etyeki pince választékában természetesen megtalálhatók a fehérborok is.


Nem tetszik az üzlet - autómárkára hajazó - neve, bár az "Ételfúzió" se hangzana jobban. Az viszont nagyon jó, hogy árulnak friss tésztákat, ilyet eddig csak a Vapianóban vettem, és az nem győzött meg. Tehát hamarosan megjelenek majd a helyszínen egy Atakám-ebéd után, s kapok veszek 15-20 darab termetes tortellónit.


Food Fusionék a magyar nagykerekkel való együttműködés mellett külföldi kereskedőktől szereznek be, valamint néhány cikket exkluzívan árusítanak itthon, az utóbbiakkal nagykereskedni is készülnek. Találtam a hűtőben eddig a fővárosban ritkán látott tejtermékeket, a polcokon keleti mártás- és tésztacsaládot, sajátmárkás zacsiba kiporciózott fűszereket, olasz tésztákat, modenai manufaktúrától származó balzsamecetet, a hazai boltokban viszonylag újszerűnek számító csokoládékat.


Hirtelen ennyi érdekesség jut eszembe. Ha valaki intézne Index-címlapot, tutifix előrukkolnék rétegzettebb tartalommal is, mondjuk ilyen cím alatt:
"A (Vízi)város legjobb delikátja, hurrá!!!".

4 megjegyzés:

  1. Hat ez nagyon jol nez ki!!!
    Koszi!
    Amugy mindenkinek csak kellemes unnepeket tudok kivanni,...es cimplapot az Indexen!!! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, boldog új évet!
      Index-címlapot pedig azoknak, akik oda vágyakoznak. :)

      Törlés
  2. Engem most már érdekel a szakdolgozatod. Hol lehet megtekinteni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha legközelebb együtt ebédelünk, elhozom. Természetesen nem másolhatod, csak jegyzetelhetsz belőle...

      Törlés